nauczyciel muzyki

ukończyłem wydział instrumentalny, chciałbym pracować jako nauczyciel muzyki, nie chcę studiować wychowania muzycznego, jak i gdzie mogę zdobyć zaświadczenie o kwalifikacjach?

Cześć

Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że to załatwia takie studium pedagogiczne, jakie ja np. zrobiłem w trakcie studiów (na AM w Krakowie) - była tam psychologia, pedagogika - dla wszystkich wydziałów i kierunkowo zajęcia dot. nauczania konkretnych przedmiotów plus praktyki z tych przedmiotów. Ja akurat robiłem z kształcenia słuchu, harmonii i form, ale instrumentaliści zdaje się robili przede wszystkim z nauczania instrumentu.
Takie studium to nie było za wiele roboty - parę razy byłem na wykładzie, dwa egzaminy, praktyki tez jakoś tak odbyłem nie wiem kiedy...
Jeśli chcesz to mogę zapytać któregoś ze znajomych instrumentalistów w poniedziałek.
M.

mam zaliczoną pedagogikę,

mam zaliczoną pedagogikę, psychologię, itd., jednak na zaświadczeniu widnieje wyraźnie napis "w zakresie nauczania gry na altówce", większość dyrektorów w tego powodu nie uznaje tego dokumentu i odrzuca moje podanie o pracę, natomiast słyszałem, że wydanie zgody w oparciu o takie zaświadczenie jak na pracę jako nauczyciel muzyki w zwykłej szkole leży w gestii kuratorium oświaty, czy ministrstwa edukacji, niestety nie mam pojęcia jak załatwia się te formalności, a praca czeka i czeka:)

A, zle zrozumiałem

W poniedziałek spytam - mam kogoś kto powinien wiedziec co zrobic.

M.

© 2009-2010 Mijuma.pl wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu. O nas Kontakt Reklama