jak zacząć grę na skrzypcach ? poszukuje nauczyciela

Witam wszystkich,
postanowiłem zmierzyc się z życiem i uzeczywistnic swoje marzenie czyli zacząć grać na skrzypcach!

pierwszy raz o skrzypcach pomyslałem 42 lata temu, ale zawsze sie balem ze nie podolam.
obecnie poszedlem na calosc i kupilem sobie skrzypce szkolne i się zaczeło ....!
poprostu się w tym zakochałem te dzwięki są cudowne, bo to trudno nazwać muzyką co wydają moje skrzypce.
wiem że nie mam słuchu muzycznego, i nie mmam poczucia rytmu ale co tam, jestem juz w takim wieku że nikt mnie nie odwiedzie od tego abym się nauczył grać, Czas mam a i ostatecznie jestem cierpliwy.
tyko poszukuję nauczyciela który pomógł by mi postawić pierwsze kroki , bo niestety z ksiazki sam sobie nie poradzę.
do szkoły muzycznej czy do jakiegos kółka w domu kultury to juz jestem za stary.
tak więc poszukuję kogoś kto pomógł by mi.
oczywiście nie charytatywnie.
jestem z okolic warszawy od strony błonia, tak więc najchętniej poszukiwał bym kogoś kto mieszka w Pruszkowie albo w Błoniu k.Warszawy
pozdrawiam wszystkich

Skrzypce

Jestem absolwentka Akademii Muzycznej w Warszawie o specjalizacji - gra na skrzypcach. Mieszkam w ursusie. Jeśli bylby Pan zainteresowany , więcej informacji przeslę na maila. Oto moj adres: martaa83@yahoo.com

nauczyciel gry na skrzypcach

magister sztuki skrzypek udziela prywatnych lekcji gry na skrzypcach warszawa i okolice tel 798400936

Czarno to widzę..

Drogi Joahimie.
Ja mam 62 latka i też kupiłem sobie skrzypce 4/4 i postanowiłem zrealizować swoje marzenie o grze na tym wspaniałym instrumencie. Jest tylko jedno ale, to moja rada. Nie płać za coś, czego nie przyswoisz, bo jak sam piszesz nie masz kompletnie słuchu muzycznego ani wyczucia rytmu. Te obie rzeczy są PODSTAWĄ do tego, aby poważnie myśleć o grze na jakimkolwiek instrumencie, nawet tylko dla siebie. W moim przypadku rokowania są lepsze, bo znam nuty, mam słuch bardzo dobry i wyczucie rytmu. W internecie /www.violinonline/ masz wspaniałą stronkę interaktywną nauki gry, ale, no właśnie. Nie mając słuchu nie wyobrażam sobie, abyś cokolwiek z tego skorzystał. Powodzenia mimo drewnianych uszu, che,che. Henryk.

poszukuje nauczyciela gry na skrzypcach

Tez jestem zainteresowana nauką gry na tym instrumencie mam 40 lat jesli ktos mógłby mnie nauczyć to proszę o sms 509171145 okolice Radomska -Bełchatowa-Częstochowy.Czekam i proszę o pomoc.

© 2009-2010 Mijuma.pl wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu. O nas Kontakt Reklama