POMÓŻCIE !!! Pierwszy recital

Proszę was o pomoc !
Za miesiąc mam pierwszy recital i proszę was o wszelkiego typu wskazówki.
Widownia to uczniowie szkoły a więc niezbyt znający się na temacie , ale chcę wypaść jak najlepiej.
Będe grał na Fazioli Paderewskiego. Mam 15 lat. W recitalu 4 utworu Chopina i Dla Elizy Beethovena

Wydajesz sie byc dosc

Wydajesz sie byc dosc dojrzaly jak na swoj wiek takze nie masz sie czym martwic moim zdaniem. Po prostu rob swoje i bedzie git. Ja tez sie denerwowalem za pierwszym razem ale teraz z perspektywy czasu to nic nie znaczylo. Gram teraz na co dzien w kosciele i jest to dla mnie chleb powszedni, zero stresu tylko normalna codziennosc. Takze trzymam kciui i daj znac jak bylo!

I w ogole to szacun za

I w ogole to szacun za Paderewskiego i Fazoli ;) Chopin i "Dla Elizy" sa bardzo efektowne.

A czy preludium c-moll op.28

A czy preludium c-moll op.28 nr. 20 Chopina się nadaje na recital bo to bardzo smutny utwór ?

Ja lubię grać i słuchac

Ja lubię grać i słuchac takie smutne utwory, więc mi by się podobało, innym pewnie również :)

CZEŚĆ !!! Już po

CZEŚĆ !!! Już po wszystkim. Było super. Mało osób , ale to mój pierwszy raz. Jeden dźwięk nie trafiłem a tak to dobrze. Świetny fortepian Fazioli. Podobno mam miękką technikę a to był twardy sprzęt.

no gratulacje udanego

no gratulacje udanego występu :)

© 2009-2010 Mijuma.pl wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu. O nas Kontakt Reklama